TREČIOKŲ IŠVYKA

  • Paskelbė : Rasa Stonkuvienė
  • Paskelbta: 2022-06-07
  • Kategorija: Išvyka

Trečios klasės mokiniai lankėsi Ventės rago ornitologijos stotyje ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime. Ventės rago  vyr. ornitologas Vytautas  Eigirdas   supažindino  su paukščių žiedavimo istorija, paukščių migravimo keliais ir jų ženklinimu. Sužinojo, kad nykštukas, sveriantis apie 5 gramus, yra mažiausias paukštis Europoje.   Stebėjo didžiąją paukščių gaudyklę. Elektrinių gervių pagalba paukščių gaudyklė iškeliama ant 25 metrų aukščio stulpų. Apžiūrėjo zigzaginę gaudyklę. Į ją paukščiai patenka tiek iš vienos, tiek ir iš kitos pusės. Jomis paukščiai gaudomi bet kokiomis oro sąlygomis. Dabar čia paukščiai žieduojami ištisus metus.

Edukacinio užsiėmimo metu vaikai ne tik įgijo žinių apie paukščius, jų migraciją, bet ir stebėjo, kaip atsargiai ir greitai žieduojami sparnuočiai. Ypač daug džiaugsmo suteikė proga paliesti,  paglostyti žieduotus paukštelius alksninuką ir ežerinę nendrinukę , matyti, kaip jie nuskrenda, nešdami ant kojytės į pasaulį vardą „Lithuania“.

Paskui trečiokai lankėsi Ventės rago ornitologijos muziejuje. Moderniai įrengto muziejaus pirmojo aukšto salėje mokiniai sužinojo  apie paukščius, jų migraciją, stebėjo plačiuose ekranuose demonstruojamą vaizdo medžiagą. Vaikai apžiūrėjo Lietuvos paukščių iškamšas: fotografavo, dalijosi įspūdžiais.

Kylant į antrąjį aukštą stebino virš galvų plevenančios milžiniškos paukščių plunksnos - per mikroskopą fotografuotų tikrų plunksnų padidintos kopijos. Antrajame aukšte buvo galima apžiūrėti muziejaus istorijos ekspoziciją, trečiojo aikštelėje - pasigėrėti Ventės rago pusiasalio gamtovaizdžiu.

Kelionė tęsėsi ir  trečiokai jau laikrodžių muziejuje, kur susipažino su eksponuojama senovinių laikrodžių ekspozicija. Laikrodžių muziejaus Saulės laikrodžių parke atkurta viduramžių lauko žaidimų tradicija. Šie žaidimai parengti ir adaptuoti „Laiko“ tema. Įrengtose aštuoniose lauko žaidimų aikštelėse trečiokai patikrino savo sugebėjimus, žinias ir įgūdžius astronomine tema.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos