NUOTOLINĖ PAMOKA TREČIOKAMS

  • Paskelbė : Rasa Stonkuvienė
  • Paskelbta: 2022-03-30
  • Kategorija: Renginiai

Trečios klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje pamokoje ,,Kaip elgiuosi? Ogi tvariai!”. Mokiniai sužinojo apie besaikio vartojimo pasekmes, klimato kaitą, apie atsakingą ūkininkavimą, apie pagarbą ir bendrystę su gamta, ekologiją. Susitiko su gerai pažįstamais Herojais, kurie praėjusiais metais 1-4 klasių mokinukus pakvietė į viktoriną „Gerai daryk – maistą taupyk“.

VDU ŽŪA mokslininkė dr. Jūratė Aleinikovienė papasakojo apie dirvožemį. Juk būtent nuo dirvožemio pažinimo prasideda tvarus ūkininkavimas. Mokslininkė papasakojo, iš ko sudarytas dirvožemis, kas jį padaro netinkamu žemdirbystei, atskleidė paslaptį, kaip praktiškai pamatyti besiformuojančią dirvožemio struktūrą. Pažintis su dirvožemiu padėjo suprasti, kaip reikia saugoti šį gyvybės šaltinį, nes netvaraus ūkininkavimo pasekmė yra užterštas dirvožemis, vanduo, maistas ir pereikvoti gamtos produktai.

Ūkininkė Gryta Čepinskaitė papasakojo, kaip į žemę pasodinti sėklytę. Vaikai pamatė, kaip ši mažiukė sėklytė įsitvirtina žemėje ir keliasi gyvenimui, virsta daržovėmis, prieskoniais.

Giedrius Bučas papasakojo apie plastiką. Plastikas suyra per labai ilgą laiką, o ir suirusio plastiko dalelės pasklinda po visą aplinką, vandenį, gruntą. Mes jį įkvepiame, suvalgome su žuvimi, mėsa, daržovėmis.

Šioje pamokoje vaikai įgijo daug naujų žinių.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos