Linksmai praūžė Šv. Velykų mugė

  • Paskelbta: 2022-04-13
  • Kategorija: Renginiai

Nuo ankstyvo ryto visa bendruomenė šurmuliavo: vieni ruošėsi prekiauti įvairiais skanumynais, dailiom šventinėm puošmenom, savo kūrybos darbeliais, kiti ruošėsi kūrybinėms kiaušinių dekoravimo dirbtuvėms, treti – ruošė linksmus žaidimus 1-4 ir 5-8 klasių mokiniams.

Pardavėjai siūlė pirkti įvairius skanumynus, paragauti limonado, pavalgyti vietoje kepamų blynų su grietinėlės kremu, pabarstukais ir šokoladu, įsigyti medaus ir bičių produktų, pačių vaikų gamintų papuošalų, įvairiai puoštų kiaušinių, velykinių dekoracijų. Pirkėjų raginti nereikėjo, jie stengėsi derėtis, apžiūrinėjo ir pirko tai, kas labiausiai traukė akį. Drąsiausi pardavėjai garsiai reklamavo savo prekes.

IG klasės gimnazistai vadovaujami ekonomikos mokytojos Rasos Abelkienės mokė dekoruoti margučius. Mokiniai vedė įdomius žaidimus ir linksmas estafetes, kuriose galėjo dalyvauti visi norintys pajudėti bei išbandyti savo jėgas ir sumanumą.

Visas gautas pelnas vėliau pamokų metu buvo apskaičiuotas, kiekvienas pradinių klasių prekeivis dalinosi įspūdžiais su savo klasės draugais, pamokų metu su klasių auklėtojomis aptarė sėkmes ir nesėkmes, ką darytų kitaip, kokias prekes kitąkart planuotų parduoti ir pan. O mugėje prekiavę vyresniųjų klasių mokiniai galės visas patirtas išlaidas ruošiantis ir gautą pelną apskaičiuoti ekonomikos pamokų metu.

Dalis mugės metu surinktų lėšų buvo paaukota bendraamžiams Ukrainoje.

Autorius:
Jūratė Brazlauskienė

Nuotraukos:
Jūratė Brazlauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos