Ketvirtokų kelionė į Šokolado muziejų

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2022-11-20
  • Kategorija: Išvyka

Pagaliau atėjo taip lauktos kelionės diena. Anksti ryte ketvirtokai išvažiavo į Šiaulius. Kalbant, bendraujant, žaidžiant įvairius žaidimus, kelionė neprailgo. Atvykus visus maloniai nustebino bilietas į Šiaulių "Rūtos" šokolado muziejų – šokoladinis saldainis. Ekskursijos metu gidė pasakojo apie kakavmedžius. Vaikai sužinojo, kad kakavos pupeles actekai naudojo vietoje pinigų. Centrinės Amerikos gyventojai pirmieji išmoko gaminti šokoladą. Sudomino filmas apie „Rūtos“ fabriko įkūrimą, o smagiausia buvo žaisti kompiuterinį žaidimą – puošti saldainių popieriukus.

Po ekskursijos ketvirtokų laukė šokolado dirbtuvės. Pirmiausiai vaikai  pamatė, kaip temperuojamas šokoladas ir gaminami rankų darbo saldainiai. Po kelių minučių jau patys ėmė skirtingų rūšių šokoladą, įvairius ingredientus ir gamino savo šokoladinius skanumynus. Pabaigoje savo šokoladinius gaminius vaikai susidėjo į paruoštas dėžutes ir vežėsi namo savo artimiesiems.
Mokiniai pabuvojo ir geležinkelio muziejuje. Prie įėjimo į muziejų visi pasipuošė liemenėmis su atšvaitais ir pirmiausia aplankė lauko ekspozicijas. Muziejaus darbuotoja parodė keletą drezinų, vikšrinį traktorių, siaurojo geležinkelio vagonus, garvežius. Muziejaus salėje mokiniai matė įrankius bei prietaisus, kuriuos naudojo kelių darbuotojai, ryšininkai, elektrikai, signalines priemones, naudotas užtikrinti, kad saugiai atvyktų į reikiamą stotį. Įrengta tarpukario laikotarpio geležinkelio stoties bilietų kasa. Visi gavo bilietus, kuriuos reikėjo pažymėti specialiu prietaisu. Muziejuje yra vis dar veikiantis XX a. I pusės telefono aparatas, naudotas geležinkelio stotyje, kuriuo mokiniai galėjo paskambinti kam nors ir pasikalbėti. Visus nustebino vienintelis Lietuvoje veikiantis geležinkelio maketas. Muziejaus darbuotoja priminė ir saugaus elgesio geležinkelio stotyje taisykles.
Daug sužinoję, pamatę, pavargę, bet linksmi ketvirtokai grįžo namo.
 

Nuotraukos:
Vilma Jurgutienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos