AKMENUKŲ ISTORIJOS

Ar žinojote, kad iš akmenukų galima sukurti tikrą istoriją? Sunku patikėti, kad toks paprastas, nieko nekainuojantis žaidimas gali būti toks įdomus, vertingas, naudingas lavinimui ir leidžiantis taip smagiai vaikams mėgautis bendra kūrybiška veikla. O smagiausia tai, kad pažaidus, subėrus akmenukus į dėžutę, išsiėmus juos kitą kartą - istorijos jau gali būti visai kitokios ir vaizduotė nuves visai kitur!

Tęsiant patyriminio ugdymo projektą ,,Ieškau, žaidžiu, tyrinėju...“ gegužės mėnesį mūsų įstaigos visų grupių vaikai su mokytojomis buvo pakviesti sudalyvauti vienoje iš veiklų ,,Akmenukų istorijos“.

Ir štai pasipylė išradingai sukurtos istorijos: vieni užbaigdami savaitės temą ,,Žmogus – ypatingas kūrinys“ – iš didesnių akmenukų sukūrė žmogaus stuburą, o iš mažų akmenukų – mažesnį vaikučio stuburėlį. Nepakartojamai gražus akmenukų pagalba sukurtas muzikinis kūrinys mus nukėlė į ,,Akmenukų garsų šalį“. Kiti savo istorijas pavadino ,,Sraigių nameliai“, ,,Laimingi akmenėliai draugui“, ,,Paveikslai“, ,,Laimingosios pėdutės“, ,,Gandriukų“ šeimos miestas.

Ačiū mokytojoms už iniciatyvumą, o vaikams už fantaziją ir išradingumą! Tai fantastiškai įdomus, linksmas ir be galo kūrybiškas žaidimas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems! Būtinai šią vasarą ,,prisiakmenaukite" ir mėgaukitės šiuo tiek vaikų, tiek tėvų kūrybiškumą ugdančiu žaidimu!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos