1G-4G klasių mokiniai dalyvavo edukacijoje "Grafika ant tekstilės"

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2022-05-06
  • Kategorija: Renginiai

Vyresnių klasių mokiniai išmėgino drobinių maišelių dekoravimą. Kiekvienas pirmiausia ant specialios linoleumo plokštelės susikūrė norimą vaizdinį, paskui jį su specialiu įrankiu išraižė, o antrą užsiėmimo valandą jau galėjo dalyvauti savo piešinio atspaudimo ant drobinio maišelio procese. 

 Linoraižinys - vienas seniausių Lietuvoje spaudos būdų. Menininkės į gimnaziją atsivežė kilnojamą spausdinimo mašiną, kurią ir naudojo spaudui ant drobės atspausti. Tai – neįtikėtinai paprastas, pakankamai greitas ir saugus spaudos būdas, imliai pasiduodantis neįgudusiam naudotojui. Dėl to jį greitai perpranta ir puikiai įvaldo ne tik vyresnių, bet ir pradinių klasių moksleiviai. Tuo tarpu vyresnieji noriai ėmėsi realizuoti sudėtingesnes formas ir idėjas – tam linoraižinys itin parankus. Nepriklausomai nuo amžiaus, linoraižinio technologija užburia netikėto rezultato žavesiu ir eksperimentavimo dvasia, moko kantrybės ir susikaupimo.

Užsiėmimas vyko interaktyviai, jau pradedant nuo užduoties formulavimo, techninių sąlygų pristatymo, baigiant raižymu ir raižinio spausdinimu ant tekstilės. Užsiėmimą vainikavo improvizuota autoriniais kūriniais dekoruotų drobinių maišelių ekspozicija, trumpas kūrinių pristatymas ir aptarimas. 

Šįkart drąsiausieji išbandė ir spaudą ant marškinėlių. Kitąkart mokiniai jau lauks galimybės savo piešiniais papuošti savo marškinėlius. 

Nuotraukos:
Jūratė Brazlauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos