Dalyvaujamojo biudžeto projektas „Pasiūlyk savo idėją gimnazijai“

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2022-05-18
  • Kategorija: Renginiai

5 – 3G klasių mokiniai po kelis mėnesius trukusių diskusijų, informacijos paieškos, biudžeto planavimo kartu su klasių vadovėmis pristatė savo idėjas gimnazijos bendruomenei. Pradžioje buvo kiek nedrąsu, tačiau po kiekvieno pristatymo kilę klausimai parodė, jog mokiniai turi, ką pasakyti, domisi siūlomų idėjų realizavimu, reikalingumu. 
Renginio pabaigoje vyko pirmo turo balsavimas, kurio metu mokiniai galėjo atiduoti savo balsą už tris labiausiai patikusias idėjas. Balsavimas vyks dvi dienas, tad kviečiame aktyviai balsuoti už šias idėjas: 


Nr. 1.      Oro ritulio stalas (5 kl.)
Nr. 2.      Vaismedžių sodas (6 kl.)  
Nr. 3.    „Bassalo“ žaidimas (7 kl.)
Nr. 4.     Poilsio kambario įrengimas (8 kl.)
Nr. 5.     Laisvalaikio erdvė 3 aukšte (1G)
Nr. 6.     Poilsio oazė (hamakai) lauke (2G)
Nr. 7.    Poilsio vieta (sėdmaišiai)  (3G)

Galima pasidžiaugti, kad renginys pavyko ir mokiniai buvo aktyvūs. Iš tiesų, dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos skatina bendruomenę aktyviau dalyvauti sprendimų priėmimo procesuose, didina pasitikėjimą, o mokyklose, išbandžiusiose dalyvaujamąjį biudžetą, padaugėja moksleivių, kurie pradeda suprasti, kaip veikia jų mokyklos biudžetas. Taip pat keliskart sumažėja moksleivių nežinančių nieko apie biudžetą, projektų įgyvendinimą. Reikia tikėtis, kad šis projektas bus tęstinis. 
 

Nuotraukos:
Jūratė Brazlauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos