Sportas ir judėjimas – tai "maistas" mūsų smegenims

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-09-26
  • Kategorija: Didžiuojamės

Dažnai mokslo metams prasidėjus skubame sėsti į suolus, gilinti žinias ir pamirštame, jog sportas ir judėjimas – tai "maistas" mūsų smegenims. Tad jokiu būdu nepraleidžiame progos ir jau pačią pirmają judumo savaitės dieną susitinkame su pačiais mažiausiais gimnazijos mokiniais prie starto linijos.

Pradinių klasių mokytoja Vilma Jurgutienė parodė visą sportinę išmonę ir stebino vaikus estafetės rungčių įvairove. Vaikai turėjo ne tik apibėgti, keliskart pašokti į orą, bet tuo pačiu metu ir skaičiuoti, skirti spalvas, teisingai prisiminti veiksmų eigą. Po rungčių visi smagiai ir draugiškai pasidalino obuoliais.

Mokytoja Vanda Končiuvienė su savo auklėtiniais Judumo savaitę pradėjo žygiu gimnazijos teritorija naudojantis mobiliąja žingsnių skaičiavimo programėle. Vaikams tai itin patiko, pakėlė ūpą. Buvo nenuilstančių ir prašančių dar kartą tai kartoti.

Jau sekančią dieną visuomenės sveikatos specialistė Vilija Fedenko pradinių klasių mokiniams pravedė teisingo kvėpavimo treniruotes. Dažnai net nesusimąstome, kad teisingai kvepuoti reikia mokėti. Vaikams tai irgi buvo nauja. Tad suskubo tūpti ratu ir pabandyti nupūsti teniso kamuoliuką savo draugui taip, kad kamuoliukas nenuriedėtų už borto. Kitos užduoties metu reikėjo nupūsti plunksną savo klasės draugui. Po šių pratimų mokiniai dalinosi savo pojūčiais, o specialistė Vilija aiškino, kodėl po intensyvaus pūtimo gali svaigti galva, ką tai reiškia. Visi vaikai gavo dovanų.

Europos judumo savaitė yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija siekiama skatinti Europos šalių vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas. Labai džiugu, kad gimnazijos mokinius tokio pobūdžio renginiai išjudina tikrąja to žodžio prasme. Taip ir tokiau!

Prisiminkime akimirkas užfiksuotas foto kadruose.

Nepamirškite padėkoti autoriui