Išvyka į Kartenos naminės duonos kepyklą

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-06-18
  • Kategorija: Išvyka

2021m. birželio 14 d. mūsų, ketvirtokų, klasė, rinkomės Kartenos naminės duonos kepyklos kieme. Kepykla priklauso mūsų klasiokų Nojaus ir Roko tėvams.

Kai visi susirinkome, Nojaus ir Roko mama Asta aprodė kepyklą. Pamatėme, kaip atrodo raugiama duona, tešlos maišytuvas, krosnis.

Tada mus visus šeimininkai pakvietė prie kepimo krosnies kieme. Mes kiekvienas formavome savo duonos kepaliukus ir dėjome kepti į krosnį. Kol laukėme, kada iškeps duona, Roko ir Nojaus tėtis Darius kepė mums blynus. Blynų tešlos buvo visas kibiras! Tuo metu vieni ėjo žvejoti, kiti šokinėjo ant batuto ar žaidė su šuniu Argu. O po valandos žaidimų ir vaišių su liže kiekvienas išsitraukėme savo duonos kepalėlius.

Visiems patiko edukacija. Arūnei labai patiko kepti duoną ir tai, kad galėjome pažaisti kartu su visais klasiokais. Eimantui patiko visa išvykos programa, o labiausiai batutas. Kamile netgi pažvejojo. Džiugas taip pat viskuom buvo patenkintas, iškyrus tai, kad negalėjo išsimaudyti. Man labiausiai patiko kepti duoną, grožėjausi jos išvaizda, buvo labai skanūs blynai. Nojus, priimdamas klasiokus savo namuose, iš pradžių labai jaudinosi, jam buvo šiek tiek nejauku, bet pamatęs, kad klasiokams viskas patinka, labai apsidžiaugė.

Dėkojame Astai ir Dariui Gaučiams, kurie suorganizavo mums įdomią edukaciją. Linkime, kad jų kepama duona visada būtų skani.

4 klasės jaunoji korespondentė Urtė Šmitaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui