Netradicinio ugdymo pamoka pas trečiokus

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-06-13
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 10 d. Vydmantų gimnaziją aplankė svečiai iš Radviliškio ir 1-4 klasių mokiniams pravedė edukaciją „Žvakių fabrikėlis". Trečios klasės auklėtoja Vanda Končiuvienė ir jos auklėtiniai nusprendė visą dieną skirti temai apie bitininkystę, medaus gavimą, bičių gyvenimą.

Pabuvę radviliškiečių edukacijoje ir gyvai pamatę, kaip yra liejamos žvakės, susikūrę po žvakelę, vaikai gryžo į klasę. Joje jau laukė kiti įdomūs dalykai: vaikai smalsiai apžiūrinėjo instrumentus, kuriais bitininkas paima iš avilio medų, ne vienas troško pasimatuoti bitininko kostiumą, užsimaukšlinti plačią kepurę su tinkleliu nuo bičių, godžiai ragavo šviežią korį, kurį mokytoja, pasakodama apie medaus poveikį sveikatai, pjaustė ir dalino vietoje. Likusį laiką mokiniai žiūrėjo video medžiagą apie bičių gyvenimo trukmę, jų kūno sandarą, bičių šeimos hierarchiją, struktūrą ir atsakomybes, medaus rinkimo ir nešimo į avilį procesą. Buvo įdomu sužinoti, kad per savo gyvenimą viena bitė prineša apie vieną šaukštelį medaus, kad bitės mato viską violetine spalva ir t.t.

Organizuojant šią netradicinio ugdymo dieną, buvo pasitelkta tėvelių pagalba. Mokiniai, kurių tėveliai ar seneliai yra bitininkai, patys pristatė įrankius, pasakojo apie medaus gavimo procesą. Pasidžiaukime akimirkomis kartu.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos