Gimnazijos mokiniai dalyvavo Solidarumo bėgime

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2022-10-07
  • Kategorija: Renginiai

Šiandien, saulėtą, rudeniškai šiltą dieną gimnazijos teritorije įvyko 9-asis Slodarumo bėgimas "Gelbėkit vaikus 2022". 

Nuo 2014 m. Lietuvos mokymo įstaigose vykstantis paramos bėgimas kasmet pritraukia tūkstančius moksleivių, mokytojų bei mokymo įstaigų bendruomenės narių iš maždaug 400 mokyklų.

Kiekvienais metais bėgama vardan kilnaus tikslo: nuo 2014 m. buvo bėgama su tikslu surinkti lėšas vaikų dienos centrų veiklai finansuoti, „Save the Children“ pozityvios tėvystės programos adaptavimui Lietuvoje, vaikams, patiriantiems skurdą Zambijoje (jų mokymosi priemonėms bei medicinos centrų steigimui, programoms mažinančioms badą ir pan.), vaikams, gyvenantiems nuo karinių konfliktų nukentėjusiose Ukrainos teritorijose.

Šio bėgimo misija – pasaulį daryti geresnį, skatinant solidarumą ir renkant paramą tiems, kam jos labiausiai reikia.

Šių metų solidarumo bėgimo tikslai: ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą bei solidarumą, suteikti pagalbą Lietuvos ir Ukrainos vaikams.

Mokiniai džiaugėsi galėdami bėgti ir taip padėti tiems Lietuvos ir Ukrainos vaikams, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos. Bėgti ir parodyti sau ir kitiems, kad tam, kad padarytum gerą darbą, užtenka tik noro ir vikrių kojų.

Šį renginį organizavo fizinio aktyvumo mokytojas Romualdas Mažionis, renginį vedė pavaduotoja ugdymui Jūratė Brazlauskienė, pasiruošti renginiui padėjo 1G klasės mokiniai. Renginio metu skambant muzikai buvo pristatyta organizacija "Gelbėkit vaikus", bėgimo akcijos tikslai. Pradinių klasių vadovės jaukiai būrė savo mokinius ir ruošė juos bėgimui, vyresniųjų klasių mokytojos padėjo mokiniams registruotis, klijuoti dalyvių lipdukus, sveikatos priežiūros specialistė Vilija Fedenko papasakojo, kaip elgtis begimo metu. Pirmieji atbėgę prie finišo linijos buvo apdovanoti medaliais, patys mažiausieji gavo saldainių ir obuolių. 

Šios akcijos metu iš viso buvo surinkta 303 eur. Visa paaukota pinigų suma bus pervesta į „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą.

Nuotraukos:
Jūratė Brazlauskienė ir klasių vadovai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos