10 - asis Solidarumo bėgimas gimnazijoje

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2023-10-03
  • Kategorija: Renginiai

Dar visai vasarišką, šiltą penktadienio dieną gimnazijos teritorije įvyko jau 10-asis Solidarumo bėgimas "Gelbėkit vaikus". 

10! Tiek metų organizacija „Gelbėkit vaikus“ inicijuoja Solidarumo bėgimą, į kurį kiekvienais metais jungiasi vis daugiau Lietuvos ugdymo įstaigų. Iniciatyvos metu surinkta parama organizacijai leidžia kurti geresnę ateitį sunkumus patiriančioms bei pagalbos stokojančioms šeimoms bei vaikams, o iniciatyva padeda ugdyti solidarumą, bendrystę, skatinti pagalbą ir palaikymą šalia esantiems.  

Praėjusiais metais Solidarumo bėgime dalyvavo 374 ugdymo įstaigos, bėgo daugiau nei 70 tūkst. mokinių ir beveik 6 tūkst. mokytojų. Iniciatyvos metu buvo surinkta 75 tūkst. eurų paramos, kuri panaudota organizacijos „Gelbėkit vaikus“ veikloms finansuoti. 

Solidarumo bėgimą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija. 

Šiandien labai svarbi bendrystė, vieni kitų palaikymas, atjauta, pagalba. 10-uoju Solidarumo bėgimu siekiama šių tikslų:

Bendrystė ir solidarumas kitų atžvilgiu;
Parama ir pagalba silpnesniems;
Emocinės ir fizinės sveikatos stiprinimas.

Mokiniai džiaugėsi galėdami bėgti ir taip padėti tiems vaikams, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos. Bėgti ir parodyti sau ir kitiems, kad tam, kad padarytum gerą darbą, užtenka tik panorėti, ateiti ir dalyvauti. 

Šį renginį organizavo fizinio aktyvumo mokytojas Romualdas Mažionis, renginį vedė pavaduotoja ugdymui Jūratė Brazlauskienė, pasiruošti renginiui padėjo 6A klasės mokiniai, muziką renginio metu grojo 1G klasės mokinys Robertas Bartkus. Renginio metu buvo pristatyta organizacija "Gelbėkit vaikus", bėgimo akcijos tikslai. 6A klasės mokiniai padėjo registruotis, klijuoti dalyvių lipdukus. Norintys bėgti laikui, siekti medalio, kartu su fizinio aktyvumo mokytoju skubėjo į stadioną, visi kiti mokiniai bėgo solidarumo distanciją šalia mokyklos esančioje teritorijoje. Patys mažiausieji atbėgę prie finišo linijos buvo apdovanoti medaliais, gavo saldainių.  

Šios akcijos metu iš viso buvo surinkta 319 eur - daugiausia per visus 10 metų. Visa paaukota pinigų suma bus pervesta į „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą.

Pasidžiaukime renginio akimirkomis, kurias užfiksavo fotografė Rūta Petraitytė (6A kl.). 

Nuotraukos:
Gimnazijos fotografė Rūta Petraitytė (6A kl.)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos