Gimnazijos mokiniai dalyvavimo 11-ajame solidarumo bėgime

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2024-09-30
  • Kategorija: Renginiai

Vieną iš paskutiniųjų tokių puikių saule ir šiluma nutviekstų dienų Vydmantų gimnazijos mokiniai dalyvavo jau 11-ajame solidarumo bėgime. Priešmokyklinės "Rato" grupės vaikai bėgime dalyvavo pirmieji. Jiems viskas buvo įdomu ir nauja. Vaikai aktyviai atsakinėjo į klausimus, kodėl reikia aukoti, ką tai reiškia, kodėl vyksta solidarumo bėgimas, kokią vertę toks susibūrimas vardan vieno tikslo suteikia bendruomenei ir kiekvienam iš mūsų.

Visuomenės sveikatos specialistė Vilija Fedenko stojant prie starto linijos vaikams papasakojo, kaip reikia teisingai kvėpuoti bėgant, kad nesuskaustų šono ir galėtų be problemų įveikti visą distanciją. Kadangi maršrutą sudarė 5 stotelės, kurias pasiekus reikėjo atlikti 7 a klasės mokinių parengtas įvairias užduotis ir gauti spaudą, tai patiems mažiausiems bėgti padėjo 8 klasės mokinės Viltė Šiaulytė ir Urtė Šmitaitė. Jos distanciją įveikti padėjo ir 1-4 klasių mokiniams. Paskutiniai solidarumo bėgimo maršrutą bėgo 5-8 klasių mokiniai. Jiems teko įveikti net tris ratus. Smagu, kai atsiranda mokinių, kurie sugeba jų įveikti ir 10!

Renginio metu vaikus bėgimui ruošė ir jų klasių vadovės, fizinio lavinimo mokytojas Romualdas Mažionis kvietė iš eilės visus prie starto linijos, 2G klasės mokinys Robertas Bartkus pasirūpino, kad renginyje nuotaiką keltų populiari muzika. 

Solidarumo bėgimo metu iš viso buvo paaukota 206 eur, kurie bus pervesti į organizacijos "Gelbėkit vaikus" fondą. 

Plačiau apie solidarumo bėgimą ir organizaciją "Gelbėkit vaikus":

11! Organizacija „Gelbėkit vaikus“ inicijuoja Solidarumo bėgimą, į kurį kiekvienais metais jungiasi vis daugiau Lietuvos ugdymo įstaigų. Iniciatyvos metu surinkta parama organizacijai leidžia kurti geresnę ateitį sunkumus patiriančioms bei pagalbos stokojančioms šeimoms bei vaikams, o iniciatyva padeda ugdyti solidarumą, bendrystę, skatinti pagalbą ir palaikymą šalia esantiems.  

2023 m. Solidarumo bėgime dalyvavo 420 ugdymo įstaigų ir net 78 435 vaikai. Surinkta daugiau nei 84 tūkst. eurų paramos, kurią organizacija „Gelbėkit vaikus“ skyrė sunkumus patiriančioms bei pagalbos stokojančioms šeimoms ir juose augantiems vaikams bei organizacijos įkurtų ir globojamų vaikų dienos centrų tinklui vystyti.

Solidarumo bėgimą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija. 

2024m. Solidarumo bėgimo šūkis: "Kiekvienas už visus, visi už vaikus!"

2024 m. bėgimo tikslai:

Šiandien labai svarbi bendrystė, vieni kitų palaikymas, atjauta, pagalba. 11-uoju Solidarumo bėgimu siekiame šių tikslų:

Bendrystės ir solidarumo kitų atžvilgiu;

Paramos ir pagalbos silpnesniems;

Emocinės ir fizinės sveikatos stiprinimo.

Nuotraukos:
Jūratė Brazlauskienė, pradinių klasių vadovės, mokinė Rūta Petraitytė (7A kl.)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas