Gimnazistai jungėsi prie virtualios edukacinės programos - Užsikrauk karjerai!

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2023-10-12
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Vydmantų gimnazijos mokiniai spalio 6 d. dalyvavo karjero renginyje "Užsikrauk karjerai". Tai jau šešerius metus iš eilės Lietuvoje organizuojama tarptautinė programa, kurios tikslas yra motyvuoti ir leisti daugiau sužinoti apie save bei karjeros galimybes. „Užsikrauk karjerai“ programa yra puiki galimybė išgirsti žinomų žmonių karjeros patarimus, išklausyti jų gyvenimo istorijas, sudalyvauti diskusijoje bei užduoti klausimus įvairių sričių ekspertams.

Šiemet savo įžvalgomis su moksleiviais pasidalino:

1. Gintarė Joteikaitė, jaunimo reikalų agentūros projektų vadovė ir karjeros konsultantė (pranešimas: „Iliuzijos žengiant pirmus žingsnius karjeroje“).

2. Klaudijus Melys, Vilniaus privačios gimnazijos virtualios mokyklos vadovas ( pranešimas: „ar yra vienas tiesus karjeros kelias?“).

3. Antanas Bernatonis, dirbtinio intelekto treneris, „Why AI“ įkūrėjas, pirmasis „Human IPO“ Baltijos šalyse, dalinosi savo žiniomis apie šiuolaikines technologijas darbo rinkoje ir samprotavo,  „kaip išnaudoti dirbtinį intelektą?“.

4. Garsus atlikėjas bei prodiuseris Linas Adomaitis pasidalino asmenine istorije apie savo karjeros pradžią.

„Užsikrauk karjerai“ – tęstinis tarptautinės „Youth Empowered” programos renginys. „Youth Empowered“ yra edukacinė programa, skirta jaunimo nedarbo mažinimui ir švietimo nelygybės problemai spręsti, kurią inicijavo bendrovė „Coca-Cola HBC“, o Lietuvoje šią programą įgyvendina ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo organizacija „Lietuvos Junior Achievement“. Programa jau šešerius metus įgyvendinama 29-ose šalyse – tarp jų Austrijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Graikijoje taip pat ir Baltijos šalyse. „Youth Empowered” renginiuose, nuo pat programos pradžios 2017 m., jau sudalyvavo daugiau nei 790 000 jaunų žmonių, o 2022 m. programą išbandė net 246 108 jaunuoliai visose šalyse, kur ji yra įgyvendinama. „Coca-Cola HBC“ tikslas - iki 2025 m. apmokyti milijoną jaunų žmonių visoje rinkose, kuriose veikia bendrovė, taip padidinti jaunų žmonių pasitikėjimą savimi ir galimybes įsidarbinti dinamiškoje darbo rinkoje.
 

Nuotraukos:
Jūratė Brazlauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos