Europos Judumo savaitė 2022 Vydmantų gimnazijoje

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2022-09-23
  • Kategorija: Renginiai

Vydmantų gimnazijoje prisidedant prie šios tartautinės akcijos šią savaitę 1-4 klasių mokiniai dalyvavo estafečių rungtyse "Drąsesni, vikresni, stipresni". Ypač aktyviai, žaismingai ir nuotaikingai praleistas laikas nurausvino visų skruostus, pakėlė ūpą, išjudino. O pabaigoje mokytojos Aurikos atneštas krepšys pilnas naminių obuolių akimirksniu buvo ištuštintas! Pradinių klasių mokiniai dalinosi ir savo pamokų metu naudojamais poilsio būdais, teko tik stebėtis mokytojų išradingumu. Vaikai ne tik darydavo pritūpimus, mankštindavo pirštelius, bet daro ir pečių bei galvos pratimus. Viskas tam, kad nepavargtų, išsaugotų dėmesingumą, ūpą mokytis. Tai turėtų atsiminti ir vyresnėliai. Irt tai dar ne viskas! Patys mažiausi gimnazijos mokiniai visą rugsėjo mėnesį kasdien dalyvauja akcijoje "Apibėk mokyklą". Tokiu būdu yra skatinama pabūti lauke, pajudėti, praleisti pertraukas aktyviai. 

Nuo rugsėjo mėn. kvietėme jungtis visus prie Nacionalinio Judumo iššūkio mokykloms. Naudodamiesi programėle #walk15 mokiniai galėjo dalyvauti žingsnių iššūkyje. Kas tai? Lietuvos Respublikos Prezidentūra ir programėlė #walk15 kvietė kurti žalesnę Lietuvą kartu. Tai jau antruosius metus inicijuojamas Nacionalinis Judumo iššūkis,  kurio idėja - vaikščiokite kasdien ir puoselėkite sau bei aplinkai draugiškus kasdieninius įpročius. Taip pat vyrseniųjų klasių mokiniai visą savaitę buvo skaitinami gimnaziją pasiekti paspirtukais. 

Kasmet minima Judumo savaitė primena kiekvienam, jog judėti yra būtina ir svarbiausia, tai daryti nėra sunku. O judėti aplinkai draugiškomis transporto priemonėmis ypač paprasta. 

 

Nuotraukos:
Vanda Končiuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos