Valstybingumo šventes švenčiame skaitydami eiles..

  • Paskelbė : Jūratė Brazlauskienė
  • Paskelbta: 2023-03-17
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 11 d. šventę Vydmantų gimnazijos 5 - 8 kl. mokiniai ir mokytojai paminėjo jaukioje kamerinėje aplinkoje skaitydami savo ir garsių tautos poetų eiles apie Lietuvą ir Lietuvai.

Istorijos mokytojas Darius Petreikis papasakojo apie didijį kunigaikštį Gediminą. 700 metų Gedimino laiškas yra didžiausia komunikacinė to meto kampanija. Juose pirmąkart minimas Vilniaus miestas, tad sausio 25 dieną Vilnius šventė savo garbingą 700 metų jubiliejų. Yra išlikę 6 iššifruoti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino laiškai, parašyti 1323–1324 metais. Šie laiškai yra vieni pirmųjų išlikusių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės dokumentų. Kadangi jie buvo siųsti Vakarų Europai, popiežiui, prekiautojams, ir amatininkams, parašyti lotynų kalba. Istorijos mokytojo prakalbą papildė kūrybinis akibrokštas - 8 klasės mokinės paskaitė savo kūrybos laiškus iš ateities. Jos įžvalgiai ir žaismingai aprašė šiuometinį Vilnių. 

Popietę jaukiai ir žaismingai vedusi lietuvių kalbos mokytoja Indrė Ivoncienė pabaigoje pakvietė visus sukibti rankomis ir padainuoti Eurikos Masytės astliekamą dainą "Laisvė". Šventės akcentai, kulminacija palietė visų širdis. 

 

Nuotraukos:
Jūratė Brazlauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos