Pasaulinė gyvūnijos ir gyvūnų globėjo švento Pranciškaus Asyžiečio diena

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 4 d. visame pasaulyje švenčiama Pasaulinė gyvūnijos ir gyvūnų globėjo švento Pranciškaus Asyžiečio diena. Mokytojos Vilmos Jurgutienės auklėtiniai paruošė pristatymus apie savo mylimus augintinius, kalbėjo apie gyvūnų globą, priežiūrą.

Kasmet minimą dieną visuomenė skatinama susimąstyti, kokią svarbą mūsų gyvenimuose turi gyvūnai, atkreipti dėmesį į gyvūnų apsaugą bei elgesį su jais.

Minint Pasaulinę gyvūnų dieną iki pat spalio 28 dienos daugelyje Lietuvos regionų organizuojama įvairių renginių, kuriais skatinama vystyti diskusiją su visuomene gyvūnų gerovės aktualijomis. Šalies mokyklose veterinarijos specialistai moksleiviams aiškins gyvūnų augintinių pasirinkimo subtilybes, pasakos apie gyvūnų augintinių globą ir atsakingą jų priežiūrą, šiomis temomis organizuojamos viktorinos, edukacinės išvykos į avių, ponių ir kitus ūkius, veterinarijos klinikas. Kai kuriuose rajonuose rengiamos gyvūnų augintinių piešinių ir nuotraukų parodos, nemokamai nuo pasiutligės vakcinuojami šunys ir katės.

Pasidžiaukime kitokios pamokos akimirkomis!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos